Manifestul PRO ROMANIA

#altfel 

Propunem românilor de bună credință un nou proiect politic, o alternativă la ritmul lent în care vedem că evoluează astăzi societatea românească. Dorim un bun echilibru al instituțiilor în stat, o politică orientată către cetățeni și o reformă morală, prin care proiectul României moderne poate continua sub forma unei Românii europene prospere, în care ne putem redobândi demnitatea și identitatea.

Dorim revenirea la valori, la meritocrație, la respectul pentru profesionalism și competență, principii care pot aduce o schimbare reală în societatea românească. Dorim performanță, reformarea instituțiilor și eficiență în cheltuirea banului public.

 Momentul Revoluției din 1989 a schimbat cursul istoriei pentru societatea românească; în același timp, a reprezentat începutul unui drum complex către un model de societate inspirat de succesul țărilor occidentale dezvoltate. Deși premisele delimitării de trecut au apărut în zilele de sacrificiu ale Revoluției, integrarea reală a României în zona democrației, liberalismului și prosperității economice a avut și are în continuare un caracter întârziat. Astăzi, în anul 2017, sărbătorim o cifră rotundă de când am devenit membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene. Cu toate acestea, românii nu se bucură de o calitate a vieții asemănătoare celei unui cetățean european mediu. Veniturile scăzute, lipsa locurilor de muncă și proasta reprezentare a intereselor acestora de către clasa politică actuală au făcut ca astăzi să fie nevoie urgentă de o platformă prin care vocea cât mai multor români să poată fi auzită. România a făcut demersuri serioase pentru a se apropia de modelul economic al țărilor cu un vechi statut în cadrul familiei europene, însă fără a avea o strategie serioasă pe termen lung și mulțumindu-se doar cu măsuri de moment, nesustenabile. România are nevoie de o viziune și de o voință politică reală, care să propună investiții masive, în special în infrastructura rutieră și feroviară. Aceasta este singura cale de transformare economică a țării noastre și de creare a unei noi clase de antreprenori, capabilă să concureze pe piețele internaționale. Însă, cel mai important, dorim redobândirea încrederii în propria noastră identitate, pentru că un proiect de societate de succes nu poate fi realizat decât prin redobândirea legăturii valorice și spirituale a membrilor care o formează. Dorim ca românii să-și recapete speranța și să privească cu încredere către viitor, iar soluția este o #altfel de politică!

Și tu îți dorești o #altfel de Românie și o #altfel de politică? Alătură-te proiectului PRO România! Vino alături de noi și hai să redăm împreună României demnitatea!

PRO România dorește implicarea oamenilor de calitate, fără un trecut politic controversat, cu o experiență și o expertiză profesională confirmată,  și care vor să se implice în politică pornind de la onestitate și de la dorința de a contribui la recâștigarea încrederii în instituțiile statului și în societate, având la dispoziție un număr de doar două mandate. Dorim reformarea instituțiilor publice prin promovarea oamenilor de calitate, cu un profil moral integru, care pot declanșa o schimbare reală de mentalitate la vârful statului, dar și la nivelul politicii în general, prin proiecte de calitate pe care le pot pune în slujba cetățenilor.

Ai o idee care să schimbe România?