Apariții media

Comunicat Startup-Nation Up

Ministerul pentru Mediul de Afaceri  – broker de credite
pentru Strat-Up Națion

Programul Start-Up Națion trebuia să susțină afacerile noi (condiție de eligibilitate), la început de drum, prin acordarea de ajutoare financiare nerambursabile.
Pe măsură ce se evaluează proiecte și se semnează Acorduri de finanțare, beneficiarii trec de la extaz la agonie, deoarece se trezesc în situația în care Autoritatea îi direcționează către contractarea de credite de la băncile partenere. Beneficiarii au posibilitatea de a opta pentru decontare direct cu Autoritatea, dar aceasta nu are resursele financiare suficiente să acopere tot necesarul, astfel că, prin constrângerile legate de termene, îi determină pe beneficiari să accepte creditul bancar.
Asadar, Programul s-a transformat de fapt într-o aplicație de intermediere pentru obținerea de credite bancare.

Ce înseamnă pentru firma nou-înființată?
• Costuri legate de contractarea creditului – până la 5%/an dobânzi și comisioane;
• Garanții reale ce trebuie prezentate bancii partenere, fie că vorbim de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (2,5% din valoarea proiectului, comision plătit la momentul acordării) fie că vorbim de garanții personale (firma nou înființată nu are ce garanții să prezinte).
• Costuri legate de implementarea proiectului înca din primul moment ulterior semnării contractului de credit, pe când, în contextul decontării directe cu statul, start-ul afacerii ar fi fost ușurat.

Concret: o firmă cu activitate de producție, contractează creditul. Pe lângă comisioane, dobânzi, garanții, trebuie să suporte rate la bancă (apx. 800 lei lunar) din surse proprii, în condițiile în care ne este imposibil să credem că activitatea productivă va genera venituri mai devreme de patru/cinci luni.
• Ministerul nu are nicio responsabilitate legată de rambursarea sprijinului aprobat prin proiect.

Astfel, prin activitatea sa, putem considera că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, își dezvoltă o nouă activitate, respectiv: servicii de brokeraj bancar.

Departament fonduri europene
ProRomânia 

Informare de presă!
Conferinta de presa 03.09.2017 - Victor Ponta, Daniel Constantin, Sorin Campeanu

2 Comments

 1. – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii din comisia juridică să voteze favorabil audierea doamnei Guseth pentru funcția de Min. Justiției.
  http://m.mediafax.ro/politic/inca-un-ministru-retras-din-cabinetul-ciolos-premierul-desemnat-anunta-pe-facebook-ca-renunta-la-propunerea-cristinei-guseth-pentru-ministerul-justitiei-14889040
  – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii să voteze „Guvernul meu” pentru că: dl Dacian Cioloș l-a numit vice-premier și min. dezvoltării pe dl Vasile Dâncu.
  dl Liviu Dragnea și-a asumat public relația de prietenie cu dl Vasile Dâncu.
  http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3703580
  seara, dl Liviu Dragnea amenința „Guvernul meu” cu moțiunea de cenzură și brusc dimineața realiza că stabilitatea țării este mult mai importantă decât preluarea guvernării.
  foarte puțini membrii PSD au criticat activitatea Guvernului Cioloș – îi înțeleg, lideri importanți ai PSD-ului au făcut parte din echipa guvernamentală.
  ex. dl Dobre (Purtător de cuvânt PSD) a fost secretar de stat în Min. Muncii.
  în campania electorală, dl Liviu Dragnea se lăuda cu măsurile economice adoptate de Guvernul Ponta / dl Liviu Dragnea a făcut un bilanț cu privire la activitatea Guvernului Ponta dar a uitat să-l invite la dezbatere pe fostul prim-ministru Victor Ponta.
  https://psnews.ro/ponta-atac-frontal-la-guvernul-ciolos-nu-voi-vota-nu-am-fost-invitat-la-psd-100691/
  – ICCJ l-a condamnat penal cu suspendare pe dl Liviu Dragnea în dosarul referendumului.
  decizia ICCJ nu era definitivă.
  dl Liviu Dragnea a demisionat din Guvern dar și din funcția de Președinte executiv PSD.
  repet, decizia ICCJ nu era definitivă.
  după demisia dl Victor Ponta din funcția de Președinte PSD, dl Liviu Dragnea devine Președintele PSD.
  ICCJ menține decizia de condamnare în dosarul referendumului (nimeni nu mai poate invoca prezumția de nevinovăție).
  dl Liviu Dragnea nu demisionează din funcția de Președinte PSD / înțeleg că PSD-ul a trebuit salvat din mâinile SISTEMULUI și singura persoană dispusă să „moară în picioare” pentru această cauză a fost doar dl Liviu Dragnea.
  https://radu-tudor.ro/liviu-dragnea-la-antena-3-daca-mor-sa-mor-in-picioare/
  în campania electorală dl Liviu Dragnea nu își dorea să devină Președintele Camerei Deputaților / ne aducem aminte de conflictul dintre actuala conducere PSD și dl Valeriu Zgonea?!
  http://www.euractiv.ro/politic-intern/liviu-dragnea-victor-ponta-e-cel-mai-recomandat-pentru-functia-de-presedinte-al-camerei-deputatilor-4279?cfcc
  după câștigarea alegerilor parlamentare dl Liviu Dragnea devine Președintele Camerei Deputaților – votul colegilor din PSD și ALDE a fost o simplă formalitate.
  – dl Liviu Dragnea (Președintele Camerei Deputaților) a promis cetățenilor români că va solicita dl Președinte Iohannis desecretizarea protocoalelor secrete.
  http://m.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-ii-voi-adresa-lui-iohannis-o-solicitare-privind-desecretizarea-protocoalelor-sri-dna-16218171
  au trecut 7 luni și ce s-a întâmplat? NIMIC
  – dl Robert Cazanciuc a fost Min. Justiției în Guvernul Ponta / când dl Robert Cazanciuc era Min. Justiției foarte mulți colegi din PSD afirmau sus și tare că domnia sa este „om al SISTEMULUI”.
  http://m.luju.ro/omul-sistemului-fostul-ministru-al-justitiei-robert-cazanciuc-a-fost-votat-in-unanimitate-in-comitetul-executiv-al-psd-pentru-sefia-comisiei-juridice-din-senat-in-locul-senatorului-serban-nicolae-fost-purtator-de-cuvant-al-piccj-cand-procuror-general-era-
  dl Liviu Dragnea l-a promovat pe dl Robert Cazanciuc.
  da, dl Robert Cazanciuc este Președintele Comisiei Juridice.
  și acum dl Robert Cazanciuc este „om anti-SISTEM” (doar l-a promovat dl Liviu Dragnea).
  înțelegeți logica PSD-ului?
  – 2012 – doamna Hăineală (fost membru CSM) era „BĂSISTĂ”.
  2017 – colegii dl Liviu Dragnea ( doamna Carmen Dan și dl Florin Iordache) au numit-o pe doamna Hăineală secretar de stat în MAI/ Min.
  Justiției pentru că este o profesionistă desăvărșită.
  http://m.cotidianul.ro/carmen-dan-oana-schmidt-haineala-ar-fi-un-castig-pentru-mai-298887/
  nimeni din PSD și ALDE nu a fost interesat să afle adevărul de la doamna Hăineală despre făimoasa erată CCR care a invalidat referendumul de demitere a fostului Președinte Traian Băsescu.
  http://m.luju.ro/toni-neacsu-detoneaza-bomba-in-csm-fostul-judecator-confirma-ca-erata-ccr-prin-care-basescu-a-scapat-de-demitere-in-urma-referendumului-din-2012-a-fost-elaborata-in-csm-sub-mandatul-sefelor-alina-ghica-si-oana-haineala-nu-este-un-zvon-este-o-realitate-era
  – da, lupta dl Liviu Dragnea cu SISTEMUL este o glumă proastă.

 2. 1/10/2016 – dl Victor Ponta este invitat la emisiunea Q&A.
  să facem apel la logică și la bun simț.
  – în data de 1/10/2016 dl Sebastian Ghiță era deputat PSD.
  – în data de 1/10/2016 nu apăruseră înregistrările dl Ghiță în mass-media.
  – nu există nici o înregistrare în care dl Sebastian Ghiță vorbește despre întâlnirea din vie a dl Ponta cu doamna Kovesi ( doar dl Victor Ponta a făcut această dezvăluire).
  – întâlnirea din vie a dl Ponta cu doamna Kovesi a avut loc în anul 2011.
  – în anul 2011 dl Victor Ponta era deputat PSD și Președintele PSD-ului.
  – în anul 2011 dl Sebastian Ghiță nu era om politic, era om de afaceri.
  – dl Victor Ponta și-a asumat public relația de prietenie cu dl Sebastian Ghiță.
  – nimeni nu și-a pus întrebarea „ce făcea doamna Procuror general în casa unui om de afaceri?” / binențeles că PSD și jurnaliștii postului A3 au fugit după fentă.
  http://mobile.hotnews.ro/stire/21325693

Lasă un răspuns